Így készítsük fel otthonunkat az elektromos autóra

Egy kis tervezéssel sok kényelmetlenséget kerülhetünk el.
Így készítsük fel otthonunkat az elektromos autóra

Ahogy egyre növekszik az elektromos autók népszerűsége, úgy válnak egyre fontosabbá az otthoni töltési lehetőségek, különös tekintettel a elektromos autótöltő családjára. Ebben a cikkben részletesen áttekintjük, hogy miként lehet felkészülni egy elektromos jármű fogadására az otthonunkban, beleértve a villamosenergia-ellátás ellenőrzését, az áramszolgáltatás bővítését, a napelemek integrálását és az otthoni töltők különböző típusainak megismerését.

Energiaellátottság

Az első és alapvető lépés az otthoni villamosenergia-ellátás áttekintése. Meg kell értenünk, milyen típusú áramszolgáltatás, mekkora áramerősség van a házunkban. Ennek azért van jelentősége, mert az elektromos autók gyakran 1 vagy 3 fázison tölthetők, és az amper érték meghatározza a töltési sebességet. Ha a jelenlegi rendszer nem elegendő, az áramszolgáltatás bővítése lehet a szükséges lépés. A 3 fázisú töltés ideális, de ennek érdekében 3x16 amperre vagy annál magasabbra kell bővíteni a villamos hálózatot.

Napelemekkel bővíteni

Azoknak, akik elkötelezettek a fenntarthatóság témája iránt, érdemes megfontolni a napelemek telepítését. Ezek használata nem csak az otthoni áramfogyasztást fedezheti, hanem az elektromos autót is tölthetjük ily módon. A rendszerbe integrált napelemek segítségével a felesleges energiát visszatáplálhatjuk a hálózatba, csökkentve az áramfogyasztási költségeket.

Otthoni és nyilvános töltési lehetőségek

Az otthoni töltéshez több típusú töltő is elérhető a Power Charge kínálatában is. A konnektoros töltő alap megoldás, ami egy hagyományos konnektorral csatlakozik, és bár lassabb, éjszakai töltéshez ideális. A következő típus a fali töltő, ami gyorsabb és biztonságosabb, okosfunkciókkal ellátott, emellett monitorozza a töltést, illetve időzíteni is lehet. Végül az integrált kábeles fali töltő, ami egyszerű és gyors megoldást biztosít. Ha viszont nincs otthoni töltési lehetőség, fontos ismerni a nyilvános töltőhelyeket, hiszen ha valamelyest elcsúszunk a tervezéssel, könnyen hoppon maradhatunk, és más közlekedési eszköz után kell néznünk, a lemerült akkumulátorú autónk helyett.

Kapcsolódó cikkek

A kandallók és tűzhelyek hatása a környezetre

A kandallók és tűzhelyek hatása a környezetre

Fenntartható fűtési lehetőségek az otthonunk számára.

Rovarvédelem minden tér(b)en, tetőablak szúnyogháló telepítésével

Rovarvédelem minden tér(b)en, tetőablak szúnyogháló telepítésével

A szúnyogok és más rovarok a nyári időszakban, de akár azután is megkeseríthetik egy ház lakóinak életét.

Azért fizetnek, ha nem fogyasztasz áramot

Azért fizetnek, ha nem fogyasztasz áramot

Ha valaki egy órán keresztül nem mosott, körülbelül 6,48 eurót keresett.